Φέτα-'Ομηρος

συνταγές με φέτα

Πανακότα Φέτας με μέλι & Θυμάρι

Πανακότα Φέτας με μέλι & Θυμάρι

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. γάλα, 200 γρ. φέτα σε τρίμμα 120 γρ. ζάχαρη, 100 ml μέλι 40 γρ. ζελατίνη, 3 κλωναράκια θυμάρι 2 γρ. βανίλια σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και τη ζάχαρη. Mόλις βράσουν, τα βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζελατίνη και τη βανίλια. Μεταφέρω το μείγμα σε μικρά μπολ τα οποία έχω βρέξει με άφθονο κρύο νερό και τα βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρω αφού προηγουμένου έχω ακουμπήσει τα μπολ σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρω με μέλι και φρέσκο θυμάρι.

Σνίσελ Με μοσχαράκι Γάλακτος & Αρωματισμένη Φέτα

Σνίσελ Με μοσχαράκι Γάλακτος & Αρωματισμένη Φέτα

ΥΛΙΚΑ

600γρ. σνίτσελ γάλακτος 150γρ, το ένα, 10Ογρ. αλεύρι, 3 αβγά, 50ml γάλα, 150γρ. φρυγανιά τριμμένη, 1 μέτρια ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη σε κυβάκια, 200γρ. φέτα σκληρή τριμμένη, 20ml ελαιόλαδο 5γρ. βασιλικό φρέσκο, 5γρ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω τα κομμάτια του κρέατος πολύ καλά μέχρι να λεπτύνουν και τα αλατοπιπερώνω. Χτυπάω καλά τα αβγά με το γάλα. Αλευρώνω το κρέας, το βουτάω στο μείγμα των αβγών και κατόπιν στη φρυγανιά, πιέζοντας πολύ καλά με τιs παλάμες.Ζεσταίνω το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζω το σνίτσελ μέχρι να ροδίσει και από τιs δύο πλευρές. Τοποθετώ τα σνίτσελ σε ένα ταψάκι. Στο κέντρο κάθε κομματιού προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα. Ακριβώς από πάνω ρίχνω την τριμμένη φέτα, περιχύνω το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το βασιλικό και τη ρίγανη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά περίπου και σερβίρω.

Σαλάτα με χόρτα & φέτα

Σαλάτα με χόρτα & φέτα

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό μαρούλι, 200γρ. σπανάκι, 1 ματσάκι ρόκα, 10γρ. κουκουνάρι, 100γρ. σταφίδες, 40γρ. κόρν φλέικς, 200γρ. φέτα σε κυβάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

200ml ελαιόλαδο, 5ml ξύδι βαλσάμικο, 40γρ. μουστάρδα, 20γρ. σόγια σωs

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω, στραγγίζω και χοντροκόβω πολύ καλά τα χορταρικά μου. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ μαζί με το κουκουνάρι, TIS σταφίδες και το κορν φλέικς. Για το ντρέσινγκ χτυπάω όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρω τη σαλάτα. Περιχύνω από πάνω το ντρέσινγκ και, τέλος, προσθέτω τα κυβάκια τns φέτας.

Μόστρα

Μόστρα

ΥΛΙΚΑ

4 κριθαροκούλουρα, 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, 400γρ. φέτα τριμμένη, 10γρ. ρίγανη, 60ml ελαιόλαδο, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνω μια λεκάνη και τη γεμίζω με νερό. Στη συνέχεια, παίρνω τις κριθαροκούλουρες και τις βουτάω στο νερό για 5 δευτερόλεπτα, μόνο από τη μία πλευρά την καθεμιά, και τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο πιάτο. Ραντίζω με ελαιόλαδο και ρίγανη και στη συνέχεια βάζω από πάνω την τριμμένη ντομάτα, την τριμμένη φ

Σπαγγέτι με λουκάνικο & φέτα

Σπαγγέτι με λουκάνικο & φέτα

ΥΛΙΚΑ

500γρ. σπαγγέτι No 6, 30ml ελαιόλαδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 300γρ. λουκάνικα κομμένα σε φέτες, 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη, 50ml λευκό κρασί, 100ml ζωμό βοδινού ζεστό αλάτι, 10γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200γρ. φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα ξεπλένω, τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα σκεύοε ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τα λουκάνικα, την πιπεριά και ανακατεύω μέχρι να σοταριστούν. Στη συνέχεια, σβήνω με το λευκό κρασί και ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν, συμπληρώνω το ζωμό βοδινού και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Βγάζω το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνω μέσα σ'αυτό τα σπαγγέτι, την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύω πολύ καλά και σερβίρω αμέσως.

Μπουγάτσα με τυρί

Μπουγάτσα με τυρί

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 10γρ. αλάτι, 50γρ. βούτυρο, 300ml νερό ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ 250ml νερό, 50γρ. σιμιγδάλι, 1 αβγό, 200γρ. φέτα τριμμένη, Αλάτι ,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.

Βράζω το νερό και προσθέτω λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζω την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί. Στο τέλος, ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ.

Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνω για 15λεπτά περίπου. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και σφιχτή. Τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά τουλάχιστον. Πλάθω μικρά μπαλάκια, τα αλείφω με λάδι και τα αφήνω ξανά να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Πατάω τη ζύμη για να γίνει στρογγυλή. Την ξαναλείφω με λάδι. Ανοίγω ένα φύλλο δίνοντας σχήμα παραλληλόγραμμο. Λαδώνω καλά όλο το φύλλο και το κόβω στη μέση. Βάζω τη γέμιση στο κέντρο του μισού φύλλου και διπλώνω σαν μαντίλι. Βάζω το μαντίλι αυτό στο κέντρο του άλλου μισού φύλλου και διπλώνω πάλι σαν μαντίλι. Λαδώνω την μπουγάτσα, την τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψί με το δίπλωμα πρos τα κάτω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200Ο για 20-25 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος, αναποδογυρίζω την μπουγάτσα και συνεχίζω το ψήσιμο.

Τυροκομικά-'Ομηρος
Φέτα 'Ομηρος