Αβοκάντο με φέτα και λεμόνι

Αβοκάντο με φέτα και λεμόνι

Image
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 100-150 γρ. Φέτα βιολογική Όμηρος
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μικρό ματσάκι αρωματικά (δυόσμο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, δενδρολίβανο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 1 ντομάτα σε κύβους
Image

Χαράσσω κατά μήκος τα αβοκάντο, τα περιστρέφω γύρω από το κουκούτσι τους, αποκολλώ τα δύο μέρη των αβοκάντο,  αφαιρώ το κουκούτσι τους και τα ξεφλουδίζω.
Ψιλοκόβω τα μυρωδικά και πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου.

Σε ένα μπολ αναμειγνύω θρυματισμένη τη φέτα με τα μυρωδικά, το πολτοποιημένο σκόρδο, τις δυο κουταλιές σούπας γάλακτος, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και λίγο πιπέρι.

Μοιράζω το μείγμα στα 4 κομμάτια αβοκάντο, τα βάζω σε πυρίμαχο σκεύος, τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.

Τα σερβίρω αμέσως στο τραπέζι μου ζεστά, βελούδινα, μυρωδάτα και πικάντικα.

Image