Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Image
  • 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
  • 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 300 γρ. Φέτα ποπ Όμηρος, θρυμματισμένη
  • τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 90 ml ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Image

Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνω τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γαρίδες: Παράλληλα, προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° C και απλώνω τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση. Αλείφωτις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνω. Σκορπίζω ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνω με τη σάλτσα και ψήνω για 8 - 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

Image