Μπρουσκέτες με ντομάτα φέτα και ελιές

Μπρουσκέτες με ντομάτα φέτα και ελιές

Image
  • 1 μέτρια μπαγκέτα
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 6-7 ελιές Καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
  • 1/3 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 100γρ φέτα ΟΜΗΡΟΣ Βαρελίσια θριμματισμένη
  • 80ml (1/3 φλυτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
Image

Κόβω τη μπακέτα σε κομμάτια μήκους περίπου 15 εκ. Θα χρειαστούμε 3 κομμάτια. Στη συνέχεια τα κομμάτια αυτά τα ανοίγω στη μέση και τα χωρίζω, ώστε να φτιάξω 6 τεμάχια. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί ή μια πλάκα ψησίματος. Τοποθετώ όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη το μείγμα και συνεχίζω με το ψωμί:
Βάζω το ταψί με το ψωμί στο γκριλ για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 1-2 από την άλλη, ώστε οι φέτες να ροδίσουν. 

Τις βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 1 λεπτό ώστε να φύγει η υγρασία, και στη συνέχεια τρίβω με μισή σκελίδα την κάθε φέτα ψωμιού. Προσθέτω σε κάθε φέτα περίπου 3 κ.σ. από το μείγμα και σερβίρω.

Image