Πατάτες τηγανητές με φέτα

Πατάτες τηγανητές με φέτα

Image
  • 8 πατάτες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φέτα ΟΜΗΡΟΣ θριμματισμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Image
Image

Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω όλες στο ίδιο μέγεθος.
Τις βάζω σε ένα μπολ με νερό.
Τις στραγγίζω  και τις αφήνω να στεγνώσουν καλά.
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, τηγανίζω τις πατάτες από 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τις βγάζω με μία τρυπητή κουτάλα στο σουρωτήρι και τις αφήνω λίγο να κρυώσουν.

Ζεσταίνω πάλι το ελαιόλαδο, αυτή την φορά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις ξαναβάζω λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές περίπου για 3 λεπτά ανάλογα πάντα με το μέγεθος που τις έχω κόψει.

Τις βγάζω με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζω σε μία μεγάλη πιατέλα ή ένα ταψί στρωμένο με διπλό χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Πασπαλίζω με αλάτι, φέτα και μαϊντανό, ανακατεύω και σερβίρω .