Ρεβύθια με σπανάκι & φέτα

Ρεβύθια με σπανάκι & φέτα

Image
  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • ½ κιλό ρεβύθια
  • ½ λεμόνι
  • αλατι και πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. Φέτα Βαρελίσια Όμηρος θριμματισμένη
Image
Image

Μουλιάζω τα ρεβύθια σε νερό για 8 ώρες. Στραγγίζω και ξεπλένω καλά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ρεβύθια για 45’ περίπου. Προσθέτω το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Ζεματίζω το σπανάκι και στρώνω ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.

Στραγγίζω τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Προσθέτω το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνω να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.

Σερβίρω σε βαθύ πιάτο και ρίχνω από πάνω την τριμμένη φέτα

Image