Τάρτα με φέτα και σπανάκι

Τάρτα με φέτα και σπανάκι

Image
  • 1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση)
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 200γρ. σπάνακι φρέσκο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200γρ. φέτα ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΠ θριμματισμένη
  • 50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Image

Αλείφω ένα σκεύος τάρτας με λίγο λάδι και απλώνω το φύλλο της σφολιάτας. Κάνω μερικές τρυπούλες στη ζύμη με το πιρούνι.

Ετοιμάζω τη γέμιση. Σοτάρω στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να μαραθεί κι αυτό. Ρίχνω τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, αφού στραγγίσω από τα πολλά υγρά κι αφήνω λίγο να κρυώσουν. Προσθέτω το αυγό, το σιμιγδάλι, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύω ελαφριά. Ρίχνω το μίγμα στην τάρτα και πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετώ την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σχάρα. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ανεβάζω την τάρτα στη μεσαία σχάρα.

Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει λίγο για να στερεοποιηθεί και κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω χλιαρή.

Image