Τυροκαυτερή

Τυροκαυτερή

Image
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
  • 1 -2 πιπεριές καυτερές (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλουμε)
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ κιλού ανθότυρο
  • ½ κιλό φέτα ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΠ θρυμματισμένη
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
Image
Image

Βγάζω τους σπόρους από την πιπεριά φλωρίνης και την καυτερή πιπεριά και τις ψιλοκόβω.

Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τις σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνω στο μπλέντερ το ανθότυρο και την τριμμένη φέτα. Προσθέτω τις σοταρισμένες πιπεριές με το λάδι του τηγανιού, την πάπρικα και χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Διατηρώ την τυροκαυτερή στο ψυγείο για αρκετό καιρό μέσα σε γυάλινο βάζο, ρίχνοντας στην επιφάνεια λίγο λάδι ακόμα.