Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
ΕΠΙΚΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ είναι μια βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων η οποία βρίσκεται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η ΟΜΗΡΟΣ ιδρύθηκε από την οικογένεια Γιαννίτση το 1984 και η ονομασία της προέρχεται από τον Αρχαίο Έλληνα ποιητή Όμηρο, ο οποίος μέσα από τα κείμενα της Οδύσσειας έκανε την πρώτη αναφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ». Σύμφωνα με τον μύθο, ο κύκλωπας Πολύφημος έγινε ο πρώτος τυροκόμος, ανακαλύπτοντας τυχαία, ότι το γάλα που αποθήκευε σε προβιές ζώων έπηζε και γινόταν φαγώσιμο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα η παρασκευή της φέτας.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ

Η οικογένεια παρασκευάζει εδώ και 5 γενιές τυροκομικά προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας. H παρασκευή των προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές των θεσσαλών τυροκόμων και η αυθεντικότητα της γεύσης δύσκολα συναντάται στις μέρες μας.

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ μέσα στα 35 χρόνια λειτουργίας της, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και με συνεχή επιτυχημένη και ανοδική πορεία να κατακτήσει επάξια μια εξέχουσα θέση στον κλάδο των γαλακτοκομικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ

Η Όμηρος έχει γίνει 100% εξαγωγική εταιρία τα τελευταία χρόνια, διανέμοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη και Αυστραλία και είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε το δεύτερο εργοστάσιό μας στην Ελλάδα.

Η Όμηρος εγγυάται ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας της πληρούν όλες τις διεθνείς νομοθετικές απαιτήσεις σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή έως τη διανομή.

Το φρέσκο ​​γάλα, που συλλέγεται καθημερινά από 2500 πιστοποιημένες φάρμες στην Ελλάδα, παράγει μια μεγάλη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων, σταθερής, υψηλής ποιότητας.